Hlavní navigace

Názor k aktualitě ČTÚ kontroloval referenční LTE nabídku O2, operátor musel snížit ceny za data od anonym - Srovnání s SPT Telecom je naopak velmi trefné,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2020 6:05

    bez přezdívky

    Srovnání s SPT Telecom je naopak velmi trefné, protože to je ukázka toho, jako to nemá vypadat, když sítě vlastní stát. A že se rozšířil telefon, to bylo "krásně" vidět za komoušů, kde opět monopolní Správa spojů budovala sítě tak, že na celém sídlišti byl jeden telefon akorát v budce u samoobsluhy a tím to končilo, tj. tempo rozvoje mnohonásobně zaostávalo a co bylo na Západě běžné, to tady bylo sotva na papíru. Ke skutečné změně nedošlo ani po listopadu 89, ale až po té, co skončil státní monopol.

    CETIN v zemních linkách moc dobře nefunguje, protože sebou táhne břímě metalických vedení, což má za důsledek pouze zastaralé DSL, jenž se drží v podstatě akorát proto, že ještě dané oblasti nestačila pokrýt konkurence neboli přesně to, o čem byla včera řeč - byrokratické překážky státu při budování nových sítí elektronických komunikací, které vedou k tomu, že se firmám příliš budovat nechce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).