Hlavní navigace

Názor k aktualitě Další torrentový gigant ExtraTorrent bez zdůvodnění skončil od Jan Holík - O ExtraTorrent.com jsem natočil video už před pár...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2017 9:03

    Jan Holík (neregistrovaný)

    O ExtraTorrent.com jsem natočil video už před pár dny: https://youtu.be/TxjuQNsIH24

    Evidentně mají vydavatelé, respektive úřady zastupující jejich práva, v rukách nějaké silné eso, kterým nutí provozovatele trackerů k ukončení činnosti a dokonce se jim i daří je tímto esem nutit k mlčenlivosti.

    Warez přes torrenty se nejspíš bude muset změnit, protože zavírány jsou jen veřejné - public trackery. Naopak i velké privátní trackery jsou naprosto v klidu. Například i český CzTorrent a československý TreZzoR.

    Hádal bych, že tím esem, které drží zástupci vydavatelů v rukávu bude nejspíš nějaká mimosoudní dohoda kdy provozovatel zavře tracker i ústa výměnou za upuštění od vysokých trestů a pokut.

    Pro vymahače práv vydavatelů jsou to nyní bonusové body (a peníze pro jejich peněženky určitě také). Ale pirátství jako takové to nezastaví, naopak. Například já jsem se už kdysi dávno dozvěděl o torrentech a trackeru ThePirateBay právě z nějaké zprávy "protipirátské organizace" pár měsíců po vzniku trackeru. Tuším, že to tehdy byla americká organizace RIAA :-).

    Až před pár lety mi to došlo - Tyto organizace vydávají tiskové zprávy o boji s warezem ze dvou důvodů:

    1) Demonstrují vlastní práci, případně úspěchy, aby tak dokázaly, že si zaslouží nejen peníze, které dostávají, ale i mnohem více.
    2) Jako vedlejší účinek přivádí k warezu více a více lidí, čímž se mohou dostat opět k bodu jedna, chtít víc peněz a "bojovat s warezem" do nekonečna.

    Pravým cílem těchto organizací totiž není vymýcení warezu, ale "boj či válka s warezem", vyžadující kvalitně vybavené klimatizované kanceláře, vysoké platy, služební vozy a vysoký důchod.

    Kdyby dnes ráno veškerý warez skončil, tak ne piráti, ale především organizace jako RIAA, propuknou v hlasitý pláč, protože by ze dne na den byli zbyteční a museli by opustit svá luxusní a dobře placená místa :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).