Hlavní navigace

Názor k aktualitě Datacentra státní správy jsou nevyhovující, nemají koncepci a nejsou bezpečná od killerek - Tohle vzniklo v podstate jiz davno, kdy bylo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2018 19:14

    killerek (neregistrovaný)

    Tohle vzniklo v podstate jiz davno, kdy bylo IT u nas v plenkach a tak nejak na vedlejsi koleji (obcas mi prijde, ze je IT porad na vedlejsi koleji dle prvnich polozek, co business skrtal v rozpočtech projektů). Proste zvolila se nejaka nepotrebana mistnost (i ve firmach), pote postupne zacali pribyvat pocitace, servery a zarizeni na siti, dotahovat se další datove zásuvky. atd. a najednou se stala mistnost nedostatečnou a v mnoha pripadech stavebne nerozsiritelna (hlavne ve starsich budovách), pripadne naklady na prestehovani, predelani kabelaze ve spojeni s výpadkem provozu neakceptovatelne.

    Mel sem i v koproratu při planovani pro novou lokalitu problem si vydupat minimalni rozmery pro mensi serverovnu se dvouma racky. To by ses divil, co jsou v korporatu schopni skrnout v projektu, aby usetrili ted par tisíc korun, ale uz jim nevysvětlíš, ze to v budoucnu vyjde draz, protože to uz toho exceloveho managera nezajima, protože bude mit pravdepodobne po svém funkcnim cyklu a bude skodit s excelem v jiné zemi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).