Hlavní navigace

Názor k aktualitě Dobrovolníci za víkend naprogramovali e-shop pro elektronické dálniční známky od Ondra - Samozřejmě to není jen ksicht. A od softwaru...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2020 8:30

    Ondra

    Samozřejmě to není jen ksicht. A od softwaru této velikosti (byť jde pořád o malý informační systém) vytvořeného v rámci párdenního hackatonu ani neočekávám produkční kvalitu. Na vývoj něčeho takového je lepší menší tým s prací rozloženou do delšího časového období. Už proto, že tak se ta práce lépe organizuje a některé věci se obtížně paralelizují. Ale pokud někdo tvrdí, že vývoj takového srandaprojektu vyjde na 100 milionů a čtyřletý provoz na dalších 300 milionů (a diskutér výše tu celkovou sumu ještě o polovinu zvedl), tak je lhář, hlupák nebo lump. Za 400 milionů, natož za 600, bych si na to mohl koupit celou fungující firmu, vyvinout to, zajistit ten čtyřletý provoz a pak tu firmu zas někomu střelit (nebo alternativně postupně povyhazovat všechny, koho už nepotřebuji, odstupné je v tom balíku peněz pořád pakatel). A velká většina těch prachů by mi ještě zbyla. Projekt tohohle typu je zkrátka vcelku malý a jednoduchý, bez zvláštních záludností, snadno a lacině provozovatelný, velká část funkčnosti v něm jde řešit integrací s již existujícím softwarem.
    A když jsme u funkčnosti, tenhle víkendový hobby produkt není kvalitativně horší než některé proslulé státní zakázky na SW systém. A to šlo o reálné produkty nasazené naostro.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).