Hlavní navigace

Názor k aktualitě DPD už nepřijímá nové zákazníky a omezila platbu v hotovosti i změny termínu doručení [AKTUALIZACE] od PetrM - Chjo, zase tyhle vánoční problémy. Přepravci jsou zaskočení,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 12. 2017 6:17

    PetrM (neregistrovaný)

    Chjo, zase tyhle vánoční problémy. Přepravci jsou zaskočení, že si lidi na vánoce dávají dárky a brečí, že nestíhají...

    Přitom to je jenom o nastavení chodu firmy:
    1) Firma musí zvládnout průměrný počet zakázek na kapacitě cca 70-80%. Musí mít rezervu na pokrytí událostí, jako je Valentýn, mimořádný výprodej velkýho e-shopu, dovolený nebo uvedení exkluzivního výrobku ne trh. Pokud i v lednu, když jsou lidi bez peněz po svátcích, honí přesčasy, nemá šanci ustát jakýkoliv výkyv poptávky směrem nahoru.
    2) Lidem se musí vyplatit tam pracovat i bez příplatků za přesčas, jinak utečou jinam. Vím, stojí to peníze, ale do nádrže taky lejou vodu, protože je levnější než nafta? Jsou to prostě náklady, který se musí rozpustit v ceně služby.
    3) V situaci nad 100% požádat zaměstnance o přesčas. S tím, že bude zaplacený a budou na to vázaný benefity - "v prosinci budeš zanedbávat rodinu kvůli přesčasům, ale příplatky za přesčas dostaneš jako zálohu, abys mohl včas koupit dárky a s rodinou se stmelíte týden v ledu na firemní chatě v Krkonoších". Ono je totiž blbý mít víc tržeb, nahrabat si z nich a zaměstnancům nechat jenom špatně proplacený přesčasy. Ať z toho profituje celá firma.
    4) Na třídění v depu se dá vzít brigádník nebo sezónní pracovník, aby to nemusel řešit řidič. Něco to stojí, ale je to levnější než leasing na auto, který bude stát 11 měsíců v garáži.
    5) Pokud nejsou lidi na přesčas, je krajním opatřením ho nařídit. Ale je přinejmenším dobrým gestem, když se k vyřizování zakázek po telefonu přidá aspoň na pár hodin i nejvyšší vedení, co jinak má ve dvě padla a jde si na svařáček.

    Jenomže tohle je u nás sci-fi....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).