Hlavní navigace

Názor k aktualitě Ekonomka Lipovská i moderátor Xaver Veselý postoupili do finále volby Rady ČT od qwertz345 - Tak především bychom si měli ujasnit, jaká je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2020 14:40

    qwertz345 (neregistrovaný)

    Tak především bychom si měli ujasnit, jaká je úloha veřejnoprávní televize, kterou si povinně všichni platíme ze svých daní (poplatek je ve skutečnosti daň z vlastnictví televizního přijímače). Veřejnoprávní médium by mělo poskytovat především nezávislé zpravodajství a důlěžité služby, které ze své podstaty namají komerční charakter jednoduše si na sebe "nevydělají". Úlohou veřejnoprávní televize by naopak neměla být produkce pořadů, které mají komerční potenciál, a může je libovolně udržitelně provozovat komerční televize. Tyto pořad fakt ze svých daní platit nemusíme.

    Takže můžeme silně polemizovat, proč ČT vyhazuje desítky až stovky milionů za nesmysly typu Olympiáda nebo jiné sportovní přenosy a krmí tak tento nenasytný business. Kdo chce, nechť si ten cirkus zaplatí na placených kanálech. Proč vůbec něco jako sport má vlastní redakci? Proč veřejnoprávní televize vyrábí estrádní různé nesmysly? A penězovodech směrem k některým dopře přisátým "umělcům" ani nemluvě. Klidně mohou celou ČT zrušit a ponechat ČT24. Vůbec, ale vůbec nic by se nestalo. Zbytek nechť se realizuje na volném trhu. Tu černou díru na peníze s minimálně 5 kanály fakt nepotřebujeme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).