Hlavní navigace

Názor k aktualitě Ekonomka Lipovská i moderátor Xaver Veselý postoupili do finále volby Rady ČT od Pamětník - Je zbytečné si tady ujasňovat, jaká je úloha...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2020 19:24

    Pamětník

    Je zbytečné si tady ujasňovat, jaká je úloha ČT. To řeší zákon a poslanci. A těm by nestačila ČT24, zejména v předvolebním období, kdy by komerční stanice požadovaly za předvolební spoty nekřesťanské peníze. Takhle to mají poslanci zadarmo = placené voliči a proto nedopustí žádnou změnu.
    Co se vysílá mezi tím, to také definují a kontrolují poslanci prostřednictvím jimi volených rad. Od počátků demokracie stále platí, že lid se dá ovládat cukrem a bičem. Cukrem jsou i sportovní přenosy, estrády, divadelní představení, umělecké pořady, pořady pro děti a pod..
    Je samozřejmé, že ten, kdo si platí komerční stanice ze satelitu a kabelovky, má takový výběr, že moc stanice ČT nepotřebuje. Ale, opět nejméně polovina voličů preferuje volný pozemní příjem a ti by se nenechali odbýt jedinou veřejnoprávní stanicí se zcela nezajímavým programem. Ostatně, veřejnoprávní média není naše "špecifikum", existují i v okolních evropských státech.

    Nakonec poslední otázka. Na co lepšího by měl stát vydat vybrané peníze z licencí za držení televizoru? A odpověď od jednotlivce nemá žádnou váhu, každý může mít svojí vlastní představu. Já osobně bych nerad skončil jen u komerčních stanic, nejen já asi nejsem nadšen jejich nabídkou a systémem reklamních bloků přerušovaných útržky filmů a jiných "komerčních" pořadů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).