Hlavní navigace

Názor k aktualitě Europoslanci odhlasovali „konec geo-blockingu“, hudby, videa či her se ale netýká od nn - Další kus svobody ukraden levičáckým EUrosojuzem. Místo toho, aby...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2018 9:59

    nn (neregistrovaný)

    Další kus svobody ukraden levičáckým EUrosojuzem.
    Místo toho, aby se občan naučil využívat široké nabídky a nakupoval kde chce a co mu přijde výhodné, EUrosojuz nařídí, že se má firma chovat ke všem stejně.

    Jestliže nabízím nějakou službu/produkt, proč bych ji nemohl bohatším zákazníkům prodávat za vyšší cenu?
    Já je přeci nenutím, mají dostatečný výběr. Je moje obchodní strategie jaké ceny požaduji za své služby a produkty. Když bude moc drahé, neprodám jich hodně. Když budou moc levné, nevydělám hodně. Musím hledat optimální model. A to teď EUrosojuz zakazuje.

    Copak autosalon v ČR prodá všem lidem z ČR auto za stejnou cenu? Ne. Jde zkrátka o dohodu, vyjednají si cenu. A to ani nepřekračujeme hranice.

    Problém je v tom, že toto populistické opatření ukradne další svobodu firmám, těm co vytváření hodnoty a statky, a mírně pomůže spotřebitelům, ovčanům (nikoliv občan, ale ovce).

    Možná v dalším kroku salámové metody kradení svobody nařídí EUrosojuz, aby i ty ceny v autosalonu musely být stejné.
    Ovčan se tak nebude muset snažit využít té odporné svobody výběru a EUrosojuz ten úspěch a blahobyt nařídí. Ovčan nebude muset myslet, EUrosojuz bude myslet za něj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).