Hlavní navigace

Názor k aktualitě Evropská komise se zastala Spotify, obvinila Apple ze zneužívání dominance od JVr - Souhlas tlačítkový telefon není řešení, ale moc dobře...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2021 15:01

    JVr

    Souhlas tlačítkový telefon není řešení, ale moc dobře víte, že existují i jiné alternativy, s Linuxem v čele, pokud tyto alternativy přinosou něco zajímavého uživatelům, zcela jistě mají šanci se prosadit a Apple či Google (do budoucna z OS dominance na smartphonech) vytlačit.

    Ten příklad se zvyšováním ceny vody sem netahejete není to vhodný příklad (tady nikdo nic nezvyšuje), ten poplatek 30% na aplikace tam je již o roku 2008 - 2009 kdy byl AppStore spuštěn. Tedy nejedná se o žádné zvyšování ceny za běhu, ale o cenu se kterou může každý kdo si kupuje IPhone už pár let počítat a nemůže se ničemu divit.

    Jak tu již zmiňuje jeden z uživatelů Apple níže, ten uzavřený ekosystém má své výhody a je ochoten si za ně připlatit, a to jak při nákupu HW tak při nákupu SW ;)

    Je tedy otázkou, zda je zde zásah EK vhodný a nutný, dále se můžeme zamyslet nad tím jakto, že to vadí EK (EU) a nevadí to jiným státům s USA v čele?

    Reálně je to sporná situace, která naznačuje zneužití tržního postavení, a těžko říct co je řešením. Neviděl bych jako nepřekročitelné nařídit Applu umožnit také instalace z jiných zdrojů, ale uvidíme jak to dopadne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).