Hlavní navigace

Názor k aktualitě Facebook v Evropě přišel asi o milion měsíčních uživatelů, viní z toho GDPR od Niemand - To je jedna z věcí, kterou jsem chtěl...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2018 17:06

    Niemand (neregistrovaný)

    To je jedna z věcí, kterou jsem chtěl naznačit ve svém prvním příspěvku. Kašlou na absolutní čísla uživatelů, oni potřebují vidět procentuální nárůst růstu uživatelů (tzn, zachování tempa růstu není dostačující, chtějí rychlejší růst), jinak prodávají akcie a cena jde dolů.

    Druhá věc, kterou jsem naznačil je také posedlost růstem zisku. Investorům nestačí, pokud facebook každý rok vydělá x miliónů dolarů, oni budou chtít příští rok procentuální nárůst růstu, bez ohledu na to, že stávající zisk v absolutních číslech je v řádu miliónů.

    Z tohoto pohledu pokud by hypoteticky facebook "nasytil trh" na 99 procent, oni by stále požadovali další růst stejným tempem pro příští rok i kdyby prostě "nebylo z čeho brát". Dobře to vypovídá o mentalitě "velkých ekonomů" a je s podivem, že za posledních sto let tu bylo tak málo ekonomických krizí, protože takový přístup se pokouší o permanentní krizi s velkou nerovnováhou distribuce zdrojů. Možná že studená válka byla do jisté míry brzdou proti krizi, protože v podstatě znemožňovala dnešní globalizaci, kdy třeba položení US ekonomiky v nultých letech zasáhlo celý svět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).