Hlavní navigace

Názor k aktualitě Filmařskou anticenu Zlatý citrón dostali členové Rady České televize od XYZ - V prvním bodě, dobře, uznávám. Bude o tom zřejmě...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2021 11:58

    XYZ

    V prvním bodě, dobře, uznávám.

    Bude o tom zřejmě rozhodovat poslanecká sněmovna, doufám. Ale zatím obviněn oficiálně z porušování zákona nebyl. Je tu zatím jen PODEZŘENÍ na porušení zákona, což je rozdíl. Tím netvrdím, že nemáte pravdu.

    Nicméně, pokud tvrdíte, že "SPD/KSCM/Tri­kolory/ANO kteri ho tam dosadili a ty nezajimaji zadne zakony, nybrz jen vykon moci (i nad ceskou televizi)." existuje zde např. precedens z roku 2003, kdy byl v Radě České televize Ivan Binar předsedou Obce spisovatelů a dosadila ho stejným způsobem ODS. Ano, "a kdyz vladnou politici ktere zakony nezajimaji, je to VELKY problem cele spolecnosti...." padni komu padni... bude tedy obtížné oddůvodnit, v čem byl z pohledu ODS rozdíl.

    "Probehla zakulisni domluva mezi NEKTERYMI cleny Rady mimo jeji RADNE VEREJNE zasedani, na nem o tom nepadlo ani slovo (audiozaznamy jsou volne dostupne, kvuli korone tam ale lide fyzicky nesmi). Jen se o tom hlasovalo a "nahodou" byli pro odvolani radni dosazeni zminenou ctyrkoalici.

    Ano, zákulisní domluva mohla proběhnout, koneckonců je to i běžná politická praxe, ale v zákoně nic o tom, že to tak být nesmí jsem nenašel. Odvolává se hlasováním.

    > Nazor soudce muze mit, ale nesmi ho pred vynesenim rozsudku rikat verejne, jinak mu hrozi odvolani pro podjatost.

    Nemůže být u Rady podjatost, pokud se vyjadřuje k něčemu na co ze zákona nemůže mít žádný vliv.

    (4) Rada ani její členové nesmějí přímo zasahovat do výroby a vysílání televizních pořadů.

    Opakuji "nesmějí PŘÍMO zasahovat", takže může říct kdekoliv a komukoliv, že se mu nelíbí např. Moravec, ale nesmí ho odvolat nebo nařídit řediteli ČT, aby ho odvolal.

    25. 1. 2021, 12:00 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).