Hlavní navigace

Názor k aktualitě Google Chrome rozšíří blokování příliš agresivních reklam na celý svět od Bleble - Nevím jak vy, ale já s reklamou reálně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2019 11:20

    Bleble (neregistrovaný)

    Nevím jak vy, ale já s reklamou reálně pracuji. A věřte, že mechanismy personalizace fungují lépe, než si myslíte. Některé mechanismy jsou transparentní a jejich princip fungování lze dohledat, ovšem pak jsou další, které Vám nikdo neprozradí.

    Mohu Vám třeba uvést příklad. Doma povoluji javascripty ručně, cookies třídím také ručně tak, aby zůstali jen ty co si pamatují nastavení webu a případně přihlášení, zároveň používám adblock. A stejně když přijdu do práce, kde adblock nemám, jelikož potřebuji reklamu vidět kvůli práci a mám povoleny např. scripty FB a Googlu. Tak stačí, že se mi chytí telefon na firemní WiFi a mám zde personalizovanou reklamu, i když se nepřihlašuji nikam stejnými účty jako z domova atd. A to tu reklamu mám jen na mé pracovní stanici, ostatní vidí tu svoji. A to i když brouzdám v anonymním okně. Zmizí až ve chvíli, když tu mou stanici připojím na nějakou VPN úplně mimo a věřím, že pokud tu samou budu používat často, tak si mě systém stejně najde.

    Věřte nebo ne, ale personalizační principy fungují velice dobře a troufnu si říci, že ne zcela legálně, ale to nemá nikdo šanci nijak zkontrolovat a případně trestat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).