Hlavní navigace

Názor k aktualitě Google loni v Česku opět nezaplatil skoro žádné daně, peníze tečou přes Irsko od anonym - Google na uzemi vcelku nepodnika. Ze si tady...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2020 19:23

    bez přezdívky

    Google na uzemi vcelku nepodnika. Ze si tady lidi objednavaji sluzby Googlu, ze zahranici, je uplne jina vec. Po nikom nemuzes chtit, aby si zakladal pobocku kvuli prodeji zbozi/sluzeb do jine zeme. To by sis pak nic neobjednal ani z AliExpressu :-)
    Koneckoncu, stejne si objednava treba Lidl spoustu zbozi ze zahranici a jeho dodavatele tady fakt nepodnikaji.
    Nevim jestli si to uvedomujes, ale kdyz si koupis nejakou hru do mobilu na GooglePlay, tak jsi sice cesky zakaznik a FU z te transakce dostane DPH, ale pobocka tady kvuli tomu zadna byt nemusi. Neni k tomu racionalni duvod. Stejne by sis to nekoupil na pobocce, ale normalne stahnul z americkeho serveru jako doposavad.
    A zrovna tak, kdyz si otevres eShop a koupi si v nem neco Pakistanec, tak si kvuli tomu urcite nepobezis otevrit pobocku do Pakistanu, abys tam mohl pristi rok podat danove priznani. Proste mu to posles a Pakistan dostane nejakou jejich DPH, tim to zhasne.

    Je potreba se smirit s tim, ze kdo tu nesidli, ten tu proste dane z prijmu platit nemusi. Nemame na ne narok, protoze mu za ne stejne nemame jako stat co poskytnout. Ale tak to funguje odjakziva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).