Hlavní navigace

Názor k aktualitě Hokejový semifinálový zápas proti Rusku vytvořil rekord v přenesených datech v NIXu od Niemand - Tenhle princip funguje například u peer to peer...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2018 13:42

    Niemand (neregistrovaný)

    Tenhle princip funguje například u peer to peer sítí jako je třeba torrent nebo cdn poskytovatelů, kde se vybírá nejbližší cdn uzel. Řekl bych, že toto se použilo i v případě hokejového přenosu.

    Když máte takovou starost o přetěžování internetu nebo sítí obecně, tak byste se spíše měl zaměřit na IoT, kde se vám v budoucnu každá chytrá žárovka, vysavač, lednička, pračka, mixér, trouba, televize, auto, home assistant, fitness náramek, dětské hračky, robotický pes, ... bude patchovat, synchronizovat s cloudem, odesílat telemetrii kvůli vylepšení služeb, odesílat chybové hlášky, ... to všechno bude spotřebovávat kapacitu sítě jako svou režii, nikoliv jako požadavky uživatele. Při přenosu zápasu máte spíše tak jeden stream na domácnost, maximálně jeden stream na každého člena rodiny, ale těch chytrých "bazmeků" bude potenciálně v budoucnu řádově více než počet členů domácnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).