Hlavní navigace

Názor k aktualitě Hostingu Czechia od firmy ZONER unikly přihlašovací údaje zákazníků [AKTUALIZOVÁNO] od e - Nikoliv, ale pokud dokonale nezabezpecite dum, pojistovna se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2017 21:29

    e (neregistrovaný)

    Nikoliv, ale pokud dokonale nezabezpecite dum, pojistovna se na vas vykasle. Kuprikladu je proti smluvnim podminkam v bance, kdyz zakaznik neochrani citlive udaje, napriklad pin ke karte atd.

    A taky:

    https://archiv.ihned.cz/c1-65592950-povinne-zabezpeceni-dat-bude-stat-podniky-stovky-milionu

    "České firmy i státní úřady čeká už za několik měsíců povinnost lépe chránit osobní data, jež spravují.
    Podle evropského nařízení na ochranu osobních dat musí všechny organizace všechny úniky takových informací hlásit, a pokud data dostatečně nezabezpečí, hrozí jim pokuta až ve výši 540 milionů korun.
    Většina firem o nové povinnosti zatím neví. Odborníci přitom radí začít s přípravami už nyní."

    http://www.pravoit.cz/novinka/odpovednost-za-ztratu-dat-poskytovatele-hostingu-ci-cloudu

    "Odpovědnost poskytovatele
    Odpovědnost za škodu může vzniknout v důsledku ztráty dat způsobené jak úmyslně (zaměstnance poskytovatele), tak nedbalostně (krádež dat v důsledku nedostatečného zabezpečení serveru proti krádeži či hackingu) či v důsledku objektivních skutečností (nebezpečí živelné události)."

    Takze tady asi pozor ohledne te zodpovednosti. Podat trestni oznameni na zlodeje je vec podruzna. Predevsim ma poskytovatel urcite povinnosti tak aby k tomu zlodeji prakticky nemohlo dojit a nemel sanci. Pokud ma sanci, pak je to spatne. Jako by vam firma namontovala bezpecnostni zamek ktery otevrete kancelazskou sponkou. Tak tady asi taky ne ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).