Hlavní navigace

Názor k aktualitě Jako Google Docs, ale bez špehování. Češi zdarma spouští službu CryptPad od NoLog - ad E2E: Kde se to děje jinak? Když...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2022 18:13

    NoLog

    ad E2E: Kde se to děje jinak? Když vynecháme uživatelsky nepoužitelné manuální PGP, uživatel se u podobných nástrojů (Signal, Protonmail, Threema, atd.) skoro vždy spoléhá na to že má validního klienta který se mu nesnaží ukrást data. Autoři (XWiki SAS) řeší nějakou možnost validace javascriptu u uživatele, ale zatím je to spíš ve fázi úvah.

    A slovo "autoři" ve spojení s námi skutečně použila Lupa, podobný nástroj jsme pro veřejnost spustili již po několikáté a nikdy jsme netvrdili že jsme jejich autory, až do vydání tohoto článku nám nedávalo smysl explicitně deklarovat že autory nejsme (a asi to radši začneme dělat). Nevydáváme tiskovky které bychom pak posílali médiím, o tom že jsme u nás CryptPad spustili jsme napsali akorát na twitter.

    Místo psaní žlučovitých komentářů jsme radši v CryptPadu odreportovali a opravili pár chyb, udělali jim překlad do češtiny a posíláme jim (i přes náš minimalistický rozpočet) peníze na další vývoj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).