Hlavní navigace

Názor k aktualitě Každý vlastník NIA ID musí uvést jedinečné kontaktní údaje, říkají nové podmínky od Net - Mně přijde vtipné, že telefony moc zabezpečené před...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2021 13:33

    Net

    Mně přijde vtipné, že telefony moc zabezpečené před přístupem třeba operátora nejsou, ale dejme tomu, že operátorů je málo a možná si svoje lidi hlídají, aby nečetli lidem zprávy. Emaily až na velmi vzácné výjimky moc zabezpečené nejsou, je to problém především neplacených poskytovatelů. V podstatě z principu tu službu poskytují výměnou za to, že si komunikaci přečtou (občas teoreticky jen robotem). A kolik lidí má vlastní poštovní server, za jehož zabezpečení by dali ruku do ohně. Jsem si celkem jistý, že Seznam či Google disponuje přístupem do mých schránek. Možná schránka u Protonmailu je v bezpečí.
    Takže je otázka, proč je v pořádku, když Franta ze Seznamu* do emailu má přístup, ale u příbuzných je to problém (tím absurdnější v případech, kdy má někdo plnou moc).
    Navíc obejít tohle opatření je triviální, je to jako hlídat, zda jsou v hesle speciální znaky, ale neřešit délku.

    *Seznam je jen příklad, věřím, že emaily trochu hlídají i před Frantou, ale spousta lidí bude mít email třeba na domácím serveru malé firmy a zabezpečení bude tristní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).