Hlavní navigace

Názor k aktualitě Komunitní síť kutilů Opravarna.cz otevře v Praze první kamennou provozovnu od blastnik - Kdyby profesionální řemeslníci neodmítali obyčejnou opravu malého spotřebiče,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2021 14:44

    blastnik

    Kdyby profesionální řemeslníci neodmítali obyčejnou opravu malého spotřebiče, nebylo by třeba kutilů. S malou cestovní konvicí a žehličkou jsem obešla několik opraven a všude jsem byla odmítnuta. Když jsem navštívila opravárnu v jejich dnu otevřených dveří, opravili na počkání 2 příruční vysavače, cestovní napařovací žehličku i varnou konvici, které tehdy ani nebyly běžně v obchodech, i když známá značka, za malý peníz do stovky. Všechno funguje několik let bez problémů.
    Objednáte profesionála s firmou - naslibuje hory doly, má na webu stanovenou slevu pro seniory. Potřebovala jsem nové čerpadlo k malé pračce Candy. Místo v 17 hodin přijel ve 23 hodin. Pračku jsem připravila - sundala zadní kryt a pouze vyměnil čerpadlo. Závěr: vzal 2000 Kč, tvrdil, že slevu započítal a ukázal, že čerpadlo stojí téměř 1500 Kč. Účet nedal, že mě má zapsanou v sešitě, kdyby něco bylo. Náhodou jsem si staré čerpadlo ponechala a napadlo mě podívat se na internet, kde jsem zjistila, že mu zůstalo za nehty tisíc korun, když nepočítám práci 20 minut za 500. Ověřila jsem si to v obchodě elektro a milý podnikatel se stal mrtvým broukem. S takovým chováním už si ho jistě mnoho lidí podruhé neobjedná.
    V tom případě jenom velký dík za ochotné tzv. kutily. Také nejsou hloupí a neodmítají opravu věcí, k nimž má člověk citový vztah a hlavně neokrádají. Samozřejmě by se nepustili do rozvodu elektřiny v bytě (i když zase doporučí spolehlivého člověka) a chybí jim ta drzost podnikatelů. Doufám, že jim to vydrží po založení velké firmy, ale z vlastní zkušenosti mohu jenom chválit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).