Hlavní navigace

Názor k aktualitě Lítačka se spojuje s Revolutem. Vedle plateb jízdného nabízí i kartu zdarma od anonym - No, ale tak to neni. Problem, ze by...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2019 15:57

    bez přezdívky

    No, ale tak to neni. Problem, ze by dopravni podniky uvadely cestujici do nesnazi a i kdyz zaplati, tak je kvuli spatnemu systemu obirali o penize, ten je jenom v Praze (OK, neznam dokonale Afriku). Vetsina mest prechazi na placeni kartou, v Ostrave treba zrusili papirove listky uplne. V Plzni se listky kupuji v tramvaji nebo autobuse a obecne nikde neni nutne kupovat listky nejak dopredu. Takze je celkem logicke, koupit listek u vstupu a mit ho hned platny.
    Jasne DPP argumentuji podobne jako ty - nejde to, bylo by to komplikovane. Jenze to znamena bud ze to neumi, nebo ze se jim nechce. Nevim co je horsi. Vsude jinde to jde, je to jednodusii, praktictejis a intuitivnejsi. Ostatne - dukazem budis automat v Praze na Radlicke, ktery vydava listky ktere plati okamzite. A zadny problem s nim dozajista neni. Obecne neni nutne mit u vstupu do metra automaty na kupovani listku ktere je nutne hned vedle cvaknout. Nema to logiku. Kdo si tam koupi listek, tak ho hned pouzije. Jestli si chce nekdo koupit listky do zasoby - jo, pri zastaralem prazskem systemu to obcas portreba je, tak to muze udelat jinde nez u vstupu do metra. Treba v trafice.
    A jinak ve vetsine mest ve svete maji v metrech turnikety. K podobnemu problemu vubec nemuze dojit.

    Co se tyka prepinani mozku - opet nesouhlasim. Cizinec logicky predpoklada, ze ma za neco zaplatit a druha strana se postara aby vse zafungovalo. Ze se ho pokusi smenarna nebo DPP obrat proste nepredpoklada. Prazdniny neprazdniny. Kdykoliv. Chyba vazne neni v turistovi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).