Hlavní navigace

Názor k aktualitě Muž na Facebooku hrozil, že najede kamionem do lidí. Policie ho vypátrala za pár hodin od anonym - Ano, toto přesně byste měl chápat, abyste si...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2020 12:42

    bez přezdívky

    Ano, toto přesně byste měl chápat, abyste si pak nespojoval zjištění IP adresy se ztotožněním konkrétní osoby, jak celou dobu děláte. Zjistit IP adresu je jedna věc, ale ztotožnit konkrétní osobu, která se z té IP adresy dopouští protiprávního jednání, je věc druhá a skutečně to není jedno jest, jak se vám jeví.
    O operativních možnostech PČR k zajištění dalších důkazů (jako např. skrytý monitoring apod.) je zbytečné se bavit, protože ve výše uvedeném případě někdo přes FB napsal výhrůžky a pár hodin na to už PČR obvinila konkrétní osobu. Takže je zcela zřejmě, že se dotyčný prostě přiznal (když vynecháme, že by v době onoho psaní u něho byly další osoby, které by vše viděly a pak svědčily proti němu). Kdyby to ale nepustil, pak prostě PČR bude mít důkazní nouzi. Nebudu zde ale popisovat, jak se lze v takových případech hájit (a úspěšně), protože takové jednání neschvaluji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).