Hlavní navigace

Názor k aktualitě Muž ze Znojemska má jít za schvalování teroru na internetu na šest let do vězení od Petr Faistauer - Smysl politických procesů je likvidace nepohodlných, nebo jen...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2021 20:04

    Petr Faistauer

    Smysl politických procesů je likvidace nepohodlných, nebo jen těch s odlišným názorem, vysílání poselství je jen vedlejší produkt. Ale to sem opravdu nepatří.
    Třeba hloupý výrok jednoho člověka (Trump) na veřejném shromáždění stál život několika lidí, včetně jeho sympatizantů.
    Zde snad nešlo o "sociální síť", ale údajně o diskusi pod videem na nějakém diskusním fóru, při obhajobě dotyčný tvrdil, že "šlo o zamyšlení pro adminy".
    Když dělá člověk hlouposti, může to mít pro něj následky. Vycházím i ze svého vlastního jednání, taky jsem udělal několik vysloveně zbytečných konin, které pro mne měly následky. Ne tedy takové, jako pro osobu, o které je článek, ale pocítil jsem je. Nepříjemně.
    Když si pustíte ústa na veřejné korzo, sice na to máte právo, ale můžou se dostavit řečené následky. A to podle síly, nebo tzv. společenské škodlivosti řečeného.
    Jo, přijde mi to v pořádku. A vám připadá v pořádku, co se na síti děje dnes a denně, že se pod anonymním nickem na nějakém fóru pustí klučík 15 let a 50 kilo i s postelí do někoho dvakrát/třikrát staršího (a někdy bych se styděl i já ve svým věku, co z něj padá...)? Hate speech prostě v pořádku není. Už jsme si na to tak zvykli, že mávneme rukou a zůstane jen na chvíli ošklivá pachuť. V RS by mu protistrana dala pár facek, nehledě na to že takových 80% by si na férovku ani něco takového nezkusili.... Howgh.

    (Toto je můj soukromý názor a píšu ho z domácího počítače, aby bylo zcela jasno)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).