Hlavní navigace

Na Google+ už nezaložíte nový profil, služba úplně skončí k 2. dubnu

Sdílet

David Slížek

Sociální síť Googlu se pomalu chystá na svůj konec. Od pondělí 4. února už na Google+ není možné založit nový profil, stránku, komunitu ani událost. A definitivně služba skončí k 2. dubnu 2019, oznámila firma.

Do začátku dubna mají uživatelé možnost stáhnout si z Google+ svá data. Poté je Google začne definitivně mazat. „Videa a fotky z Google+, které máte v archivu alb nebo na stránkách Google+, budou také smazány,“ upozorňuje Google. Videa a fotky zálohované ve Fotkách Google smazány nebudou.

Stáhnout si můžete také data Komunit, které vlastníte nebo moderujete. „Od začátku března 2019 bude z veřejných komunit možné stáhnout podrobnější data o každém příspěvku včetně jeho autora, obsahu a fotek,“ informuje Google.

Důležitou připomínkou také je, že pokud se na weby nebo do aplikací přihlašujete přes Google+, přestane tato možnost v následujících týdnech fungovat a v některých případech bude nahrazena možností Přihlášení přes Google.

Změny se týkají jen osobních účtů na veřejném Google+, uživatelům firemních G Suite by jejich G Suite účet na Google+ měl zůstat i nadále aktivní.

Našli jste v článku chybu?
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Žádné názory