Hlavní navigace

Názor k aktualitě NKÚ: Na digitalizaci státu šlo 300 milionů, služby ale využívá minimum lidí od petrph - Samozřejmě že "to ono za 300 mega" využívá...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2020 18:34

    petrph

    Samozřejmě že "to ono za 300 mega" využívá minimum lidí. Protože, pokud takto stát digitálně poskytuje ""20 až ..100 elektronických služeb,.." (viz ´vyše), ta stačí se podívat na nějaký nabízený SW na vyplňovaní formulářů zjistíte že je jich tam několik tisíc.Několik tisíc různých formulářů, které stát vyžaduje, buď přímo pro sebe, nebo jím vyžadovanou právní formou. Což samozřejmě onu "digitalizaci státu " nenahrazuje, ty si musí ovčan vyplňovat a tisknout (nebo obráceně, haha) a doručit osobně, nebo poslat poštou).
    Mimochodem, pokud je v závěru uvedeno "..Ke zlepšení situace má přispět zákon o právu na digitální služby, účinný od února 2020", atd, tak je ale nutné znát jeho "přechodný " paragraf 14, kde se píše že teprve za rok začne vláda sepisovat jakýsi "katalog", a k té povinnosti poskytovat (každou?) službu státu jako digitální má dojít až za 5 let..Takže, proč by se o to měl občan zajímat teď?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).