Hlavní navigace

Názor k aktualitě NKÚ: Stát je v kleštích dodavatelů informačních technologií od Uncaught ReferenceError: - Co znamená "předražené"? Jako, že to bez problémů...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 8. 2018 20:00

    Uncaught ReferenceError:

    Co znamená "předražené"? Jako, že to bez problémů seženu na trhu levněji? Mrkni na výběrka IT systémů, ty ceny se moc neliší.

    Ryba smrdí od hlavy, samotná zadání a dokumentace jsou dost obrovský problém, dostat 10 000 stran právního textu jako zadání IT projektu není výjimka, jen tohle pak louská desítky lidí. Stejně tak popisy jednotlivých rozhraní a datových vět jdou do desítek tisíc, to sežere obrovské množství prostředků. Vše se dělá ručně, dostat datové modely několika tisíc tabulek ve wordu popsané v textech není vůbec žádný problém, opět na tom vycákáš stovky/tisíce MD než to nějak spacifikuješ.

    Bohužel ten svět státních IT je u nás až příliš zakořeněný a lidem ze soukromého sektoru se z toho dělá dost nevolno :). Stačí se podívat jaké firmy berou státní zakázky a jaké jiné zakázky dělají, to je prostě něco jiného než IT s kterým se běžně dá potkat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).