Hlavní navigace

Názor k aktualitě Odpovědnost za únik dat není bezbřehá, řekl soud v případu úniku dat z Mall.cz od Brut4r - Tohle nejde splnit. Žijeme ve světě kde existují...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2021 8:19

    Brut4r

    Tohle nejde splnit. Žijeme ve světě kde existují zero day zranitelnosti, jsou z výroby vadné procesory takže přes ně lze dostat data ven. Nemáte pod kontrolou operační systém a Pokud jste ve světě windows tak se záplatuje jen v úterý. Pokud by jste tohle zvládl nějakým zázrakem zmanagovat, tak se stejně nedostanete na 100% bezpečnost.
    Jediným schůdným řešením je aby zákazník dělal vlastní risk management. To znamená co se stane když ty údaje uniknou a jaké budou škody?
    O adresu v podstatě nejde tu ví tolik lidí že je v podstatě veřejná, telefonní číslo? Jo to je na houby, ale můžete mít druhou sim kartu jen na nákupy online. Platební karta? Tohle by se stát už nemělo protože eshopy nezpracovávají transakce a vše jde přes platební brány a ty mají bezpečnost celkem vysokou. Případně aplikace pro smart banking umožňují generovat jednorázové platební karty.
    Ohledně toho zákona, je to blbost komu se to stane tomu klesne reputace. Dávat mu ještě pokutu je postavené na hlavu, když by ty peníze měl spíš dát do bezpečnosti.

    13. 11. 2021, 08:19 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).