Hlavní navigace

Názor k aktualitě Ostravské rádio Helax končí s FM vysíláním, bude už jen on-line od Fanny - Je víceméně jasné, že HELAX na internetu moc...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2020 20:44

    Fanny

    Je víceméně jasné, že HELAX na internetu moc dlouho nevydrží, protože v Česku moc lidí čistě internetové vysílání neposlouchá. Kdo už bude chtít na internetu poslouchat nějakou muziku, raději sáhne po YouTube, Spotify, Apple music a podobných platformách. Sám jsem pracoval v jednom z velkých internetových rádií a tyto platformy pro nás byly velkým strašákem, který ve finále zapříčinil velké omezení celého provozu a celý trh internetových rádií v podstatě zničil. Ona stanice, kde jsem pracoval, vysílá zhruba 10 let - ze začátku měla dost dobrá čísla, velký moderátorský tým, hodně pořadů, ale s rozvojem streamovacích platforem se dostala do stavu, kdy hraje už jen automaticky generované playlisty, občasně doplněné o archivní pořad ze záznamu a provoz celé stanice řídí 1-2 lidé.

    Divím se, že nikdo nebere v potaz současné pokrytí Blaníku a fakt, že frekvence patří úplně jiné stanici. Pokud HELAX v FM skončí, automaticky by se mělo vypsat nové veřejné výběrové řízení na provoz frekvence, ne frekvenci ponechat vlastníkovi původní stanice. V každém regionu by měla být alespoň jedna frekvence určena na provoz regionální stanice mimo ČRo. Pokud by žádná soukromá regionální stanice v oblasti nebyla, pak by měla frekvence zůstat volná. Současný stav, kdy na jednom místě naladíme velké stanice 2-3x není dobrý a zbytečně se plní omezené frekvenční pásmo. Z mého pohledu hraje Impuls, Blaník a Frekvence 1 v podstatě totožnou hudbu.. Chápu, že to poslouchá hodně lidí, ale v FM pásmu pak nezbývá prostor pro alternativní hudbu a já jsem tak nucen využívat online platformy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).