Hlavní navigace

Názor k aktualitě Podle ředitele ČT by televizní poplatek mohl být 150 Kč měsíčně od Filip Jirsák - Podle mne ale „Máte slovo“ není publicistika, je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 3. 2020 23:49

    Filip Jirsák

    Podle mne ale „Máte slovo“ není publicistika, je to zábava. A škodí mimo jiné tím, že se vydává za publicistiku. Právě že Máte slovo cílí jenom na tu sledovanost, všechno ostatní je na něm špatně. Což je podle mne důvod, proč nemá být v médiu veřejné služby – tam sledovanost nesmí být jediným kritériem.

    Podle mne Máte slovo není obranou před hybridní válkou, naopak je trojským koněm protistrany. Hybridní válka je možná i díky tomu, že jsou lidé léta masírováni tím, že takhle má vypadat debata.

    Pro mne tím okrajem toho, co je přípustné, jsou OVM. Také je tam důležitá sledovanost, hraje velkou roli, ale není jí podřízeno vše a jsou zachovávány nějaké základní standardy publicistiky. To, že tam politici dlouho blábolí není žádná hloubka, právě naopak. Diskusní pořad zaměřený na věci veřejné, který by si ovšem nezprivatizovali politici, bychom v ČT potřebovali jako sůl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).