Hlavní navigace

Názor k aktualitě Pořad Janka Kroupy na televizi Nova znepokojil radní Českého rozhlasu od Uncaught ReferenceError: - Na počkání? To lze max. v malé společnosti,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2019 12:32

    Uncaught ReferenceError:

    Na počkání? To lze max. v malé společnosti, kde jsou všechny dokumenty v jednom šuplíku a mají tam přístup všichni, ale v korporátech jakýkoliv přístup do smluv znamená aktivovat určitý vnitřní proces, dohledat relevantní dokumenty (přeci jenom mohou být na více odděleních) a formálně správně na žádost odpovědět. Přeci nechceš, aby kdokoliv mohl listovat ve smlouvách na počkání a předávat z nich informace dál?

    I policie nebo inspekce práce ti na to dává několik dní čas. Výjimkou je pouze soudní příkaz k zabavení dokumentů a vstupu do prostor.

    U cizinců tohle řeší speciální zákon. Pokud podnikatel/za­městnavatel nahlásí dopředu cizince na sociálku (což je jeho povinnost), nemusí mít na pracovišti k dispozici pracovní smlouvy a další doklady, jenom daný zaměstnanec musí mít osobní úřední doklady k prokázání totožnosti. Cizinců se ale zaměstnává minimum proti čechům, takže těch dokumentů není tolik. Pro české zaměstnanec zákony nevyžadují mít pracovní smlouvy na pracovišti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).