Hlavní navigace

Názor k aktualitě Poslanci schválili zákon o elektronických komunikacích, včetně vyšších pokut od Mark1561 - ǔčel dlouhé lhůty na přenos čísla je retenční...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2017 14:58

    Mark1561 (neregistrovaný)

    ǔčel dlouhé lhůty na přenos čísla je retenční oddělení. Vsichni víme že existence retenčních odělení operátorům umožnila zcela ignorovat jakoukoliv konkurenci v oblasti veřejných nabídek a konkurovat si začínají až teprve ve chvíli kdy je opouštíte a retenční oddělení vám nabízí neveřejnou nabídku jen abyste setrvali.

    Představte si že operátorum najednou zkrátíte lhůtu na převod čísla na 4 dny, retence nebude mít čas dotyčného vůbec kontaktovat s nabídkou a je pravděpodobné že ten na nabídku nepřistoupí protože zbývá pár dní a bude mít ještě lepší dlouhodobě a ne jen na rok. Pokud ale má před sebou ještě měsíc čekání tak spíš přistoupí na nabídku retence která vejde v patnost okamžitě. Lidé tak budou více přecházet od operátora k jinému a budou opravdu reagovat (pokud je nedrží dvouletý úvazek) na zajímavé nabídky trhu do pár dní. Toho se nyní operátoři bát nemusí a proto nic zajímavého ve veřejných cenících ani nenabízí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).