Hlavní navigace

Názor k aktualitě Poslanci ve středu schválili „zákon o online finančním úřadu“ od sax - 1. Podpis vs. identita - úplně různé věci...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2020 7:29

    sax

    1. Podpis vs. identita - úplně různé věci to nejsou. K podpisu potřebujete pracovat s identitou, takže platí, co jsem napsal dříve. Zároveň bych tu asi raději moc nepracoval s věrohodností na desítky let, když řešíme elektronickou formu. Nepodceňoval bych pokrok v kvantových počítačích.

    2. Uživatelská přívětivost je subjektivní a vychází ze zkušeností a znalostí každého uživatele. Někdo klade důraz na zabezpečení, jako vy, nebo kolega, kterému se zdá bankovní identita jako nedostatečné zabezpečení. Někdo jiný, jako třeba já, zase ocení, když nemusí ke komunikaci se státem obíhat úřady (nebo nedejbože poštu) a vše vyřeší z pohodlí domova. Takže pokud chci nabízet uživatelsky přívětivý systém, nesmím předpokládat, že co je uživatelsky přívětivé pro mě, je i uživatelsky přívětivé pro ostatní. Naopak musím nabízet různé možnosti a měřit zpětnou vazbu. Jinými slovy - vaše tvrzení o uživatelské přívětivosti mnou navržených možnostech ověření je podložené pouze vaším subjektivním názorem a není tudíž relevantní. Mohlo by je potvrdit nebo vyvrátit pouze reálné nasazení. Možná byste se divil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).