Hlavní navigace

Názor k aktualitě Poslanci změny nepřipustili. EET bude od března platit i pro e-shopy od Robert - Dovolím si nesouhlasit. Aniž bych chtěl nějak bránit...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 1. 2017 23:43

    Robert (neregistrovaný)

    Dovolím si nesouhlasit. Aniž bych chtěl nějak bránit Babiše, tak to z druhého pohledu chápu: Jak třeba ohlídáte transakce přes jakoukoliv zahraniční karetní bránu? Jednak zdaleka ne každá brána je navázaná na bankovní účet a už zdaleka ne na kontrolovatelný FÚ. Třeba nedávno když slavná kyperská Alza.cz jela karty přes slovenskou banku, bylo z toho velké pozdvižení u CZ bank kvůli provizím. A pokud doklad z takové transakce nebude obsahovat FIK který bude ověřitelný na FÚ, bude to akorát krásná díra do celého systému. Jako by nestačilo že si zisky vyvádí Alzáč někam na Kypr, tak pokud mám daně platit tady já, tak nebudu mít sebemenší morální problém nevydaný FIK z Alza.cz nabonzovat na FÚ, takový zmetek já budu ;-)
    A co když budu akceptovat bitcoiny které přes nějakou burzu proměním na svůj osobní účet bez jakéhokoliv zdanění, to jako dohledá FÚ jak? :-)

    Takže za sebe říkám: Stop jakýmkoliv výjimkám a je vlastně dobře, že ta změna toho pomatence co řídí FÚ neprošla. Už takhle máme v zákonech výjimky ze všeho a podle toho to taky vypadá, bez právníka a daňového poradce člověk aby v tom ležel pořád. Navíc Češi jsou vynelézaví a platebních bran je hodně...

    Můžeme se bavit o stupiditě toho jak zákon napsal nějaký právník, resp. že někdo nedomyslel posloupnost transakcí a že to budou muset stejně nějakou vyhláškou nebo metodickým pokynem upřesnit. Ale pokud se dá projet platba platební branou, nevidím důvod, proč by nemohla být zároveň redirectem projeta i EET branou. Že to FÚ mohl lépe připravit to mohl, že Babiš tím svým couvnutím zapříčinil akorát to, že všichni čekali jak se to vyvine a teď to bude honem honem je jiná věc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).