Hlavní navigace

Názor k aktualitě Praha 2 podává trestní oznámení na koloběžky Lime, prý ohrožují občany od JVr - Myslím že nejen Praha 2. Uvědomuje si to...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2019 12:59

    JVr

    Myslím že nejen Praha 2. Uvědomuje si to i Magistrát, přesto s Lime smlouvu podepsal, a dělají toho poměrně málo k tomu, aby se to změnilo, bohužel...

    Nesouhlasím, že si auto dovolí málokdo špatně zaparkovat... můžete si o tom popovídat s městskými strážníky, a těmi borci, co ve jménu znamení blikaček "park-anywere", parkují leckde.

    Ano v současnosti si uživatelé dovolí pohodit koloběžku kdekoliv. Ale u aut právě z toho důvodu, že se to tvrdě pokutuje a odtahuje, není situace tak kritická. Pokud by se to rozumně pokutovalo i u koloběžek, situace by se rapidně změnila.

    Ježdění po chodníku na koloběžkách a kolech je obecně v ČR policií tolerováno, ačkoliv je to proti předpisům (zákonu). Podstatné je pouze to, aby ten člověk, co vejde na chodník se choval ohleduplně a chápal, že chodec má vždy přednost (i na chodníku), a to i ten co čumí do mobilu... Pokud se tak nechová, je na místě pokárání, nebo pokuta. Striktně vyhánět kola a koloběžky z chodníků v situaci, kdy jezdit po silnici je sebevražda, myslím nedává smysl a vedlo by to pouze ke zpomalení provozu a více nehodám často s vážnými následky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).