Hlavní navigace

Názor k aktualitě Pražské datové centrum CE Colo mělo výpadek, nešlo napájení od Zdeněk Polách - Tak ještě jednou speciálně pro Michal Krsek, email...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2019 12:23

    Zdeněk Polách

    Tak ještě jednou speciálně pro Michal Krsek, email šel zákazníkům sítě Allstar Net bezprostředně po začátku výpadku, kdy nešlo napájení na CeColo a houby kdo věděl, co bude následovat a jak dlouhý výpadek bude. Šel jim proto, že konektivita Allstaru fungovala, ale ne na plný plyn (logicky, když na CeColo končí x-linek). Koncoví uživatelé obvykle volají a řeší, že jim nejde jejich internet, stěžovali si, že mají pomalou přípojku (obvykle u WiFi kvůli zarušení třeba), cílem bylo rychle a plošně odkomunikovat, že jde o globální výpadek v Praze, Google a NIX je tam použit jako služba, ne jako název společnosti s infem, že i provoz do těchto sítí je postižen.
    Pokud chcete s Danýskem rozdávat moudra a překrucovat myšlenku, ať je formulovaná šťastně či ne, nabízím vám, že si můžete na jeden den sednout na naši hotline, abyste věděli, jakým lidem se ten výpadek vysvětloval. Stejné kecy jako vy umím od počítače rozdávat taky. Nemám nejmenší problém s tím, jak to kolega napsal a kdybyste z akademické sféry a světa RFC pravidel sešli mezi normální lid, třeba byste ten mail pochopili.
    Jako @David Slížek, máš na mě číslo, známe se, fakt mě mrzí, že jste si nezavolali o bližší informace, co se děje, nemusel jsem tady číst, jak se tady do mě kdejakej jouda naváží bez znalosti časového sledu a konkrétních reálií. A navíc reálie pořádně doteď nejsou známé, CeColo neposlalo konečný Incident report, přiznalo výpadek jen jedné větve, ale spousta zákazníků stejně jako my reportuje nedostupnost elektriky na A i B větvi... Samozřejmě 24 hodin po události i já mám víc informací než v okamžiku, kdy minutu po výpadku elektriky zjišťuješ, co se děje, jak velký rozsah to je a co Ti to kde afektuje, když ještě ve 12:42 mi nebyli schopni na CeColo upřesnit rozsah výpadku, že mají hromadu alertů a sami nevědí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).