Hlavní navigace

Názor k aktualitě Pražské datové centrum CE Colo mělo výpadek, nešlo napájení od Filip Jirsák - Já nehodnotím tuhle konkrétní zprávu. Tam je informace...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2019 13:31

    Filip Jirsák

    Já nehodnotím tuhle konkrétní zprávu. Tam je informace o tom, kdo všechno je v CE Colo, opravdu zavádějící, když se jich výpadek nedotkl. Reagoval jsem jen na to tvrzení, že se nemají uvádět jména žádných jiných subjektů. Protože:

    Co je nesrozumitelneho na: "nase sit ma vypadek, protoze v datovem centru vypadnul proud a proto vam muze jit spatne nebo vubec Internet".

    Po takovéhle zprávě vám vzápětí bude na helpdesk volat spousta lidí, že jim nejde Seznam, Google, YouTube atd. Můžete jim vysvětlovat horem dolem, že jim nejde internet, ale oni vám odpoví, že je nějaký internet nezajímá a nepotřebují ho, že se jenom potřebují dostat na svůj e-mail, na své pohádky pro děti apod.

    Nejde o to, jestli je to srozumitelné pro experty nebo lidi z oboru, ale zda je to srozumitelné pro cílové publikum.

    Mimochodem, to, že nějaká firma vydá zavádějící informaci – to se stává. Zvlášť pokud ji vydají hned na začátku, kdy ještě nevědí, co se děje – neuvědomit si, že oni jedou jen z jedné napájecí větve, zatímco většina ostatních má napájecí větve dvě, to se může stát. Ale od toho by měla být média, že zprávy ověřují. A holt si musí média uvědomit, že musí ověřovat zprávy od všech – to, že je někdo celebrita, ještě neznamená, že zprávy ověřuje, než je pustí dál.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).