Hlavní navigace

Názor k aktualitě Přechod k novému operátorovi za dva dny a nižší sankce. Vláda schválila návrh zákona od KarelE - V čem je přesně tohle jiné než nákup...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2019 20:31

    KarelE

    V čem je přesně tohle jiné než nákup hrnců na předváděcí akci? Metody prodejců na prodejnách jsou stejné - lži, manipulace, nesplnitelné sliby. Zneužívají toho, že si lidé myslí, že ten prodejce na prodejně je zaměstnancem operátora a to, co tvrdí, musí být pravda. Nemusí.

    Koupíte si tam mobil na splátky, všechno vám spočítají, máte ho hned i bez peněz, smlouvu na dva roky, slevu na mobil a přeplatíte ho, ale ne o moc. Tak si plácnete, on vytiskne papíry. Ty jsou divné, ale on vám v tom tužkou poškrtá některé částky, napíše nové, podepíše a dá tam razítko. Že je to jednotná šablona, ale že do systému to zadá tak, jak jste se dohodli. Tak podepíšete.

    Přijde první faktura a vše je jak jste se dohodli. Přijde druhá faktura a ejhle, je to o 3000 Kč víc. Tak tam voláte a že ne, že je to v pořádku, že první měsíc jste měl slevu 50%, ale zbytek po dobu dvou let bude cena takhle. Že prodejce nemá právo tam tu slevu dát opakovaně. A tak voláte znovu, vyhrožujete, prosíte, tak vám nakonec dají slevu 25%. Měsíčně o 1500 Kč víc, za 2 roky o 34 500 Kč víc. A to se vyplatí!

    Vypovědět to nejde, člověk by musel vrátit slevu a zaplatit komplet 24 měsíců. Je to lepší nechat doběhnout, protože člověk nebude muset vrátit slevu 8000 Kč a nebude si muset platit jiný tarif. Ověřeno osobně na pobočce, hezky to spočítali a napsali na papír, aby člověk viděl, že ho to vyjde ještě o dalších 30 tisíc hůř. Ale to jsme zpátky u těch podvodů, protože já se teď v téhle zprávě dostal k informaci, že za předčasné vypovězení smlouvy nemůžou chtít 100%, ale jen 20%. To se nám holt na pobočce operátora někdo asi spletl. Zase.

    Čím to, že se jejich lidé plést smí, ale zákazník ne? Co je svobodného na rozhodnutí, když vám druhá strana lže? Co bylo dopr*ele svobodného na rozhodnutí, že je výhodnější si nechat tu nevýhodnou smlouvu než ji vypovědět a na vracení slevy a 100% penále tratit o 30 tisíc víc? Je to 8 měsíců! Jasně, měl jsem znát zákon, to bych hned poznal, že mi tam lžou do očí a mohl jsem... co jsem vlastně mohl? To je takový pocit bezmoci tohleto!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).