Hlavní navigace

Názor k aktualitě Přes datové schránky už se poslala miliarda zpráv, vnitro a pošta chystají kampaň od Vindis - Ta povinnost by neobstála. Je stále dost lidí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2022 22:42

    Vindis

    Ta povinnost by neobstála. Je stále dost lidí (i těch mladých), co mají nulovou nebo minimální počítačovou gramotnost. I když jsme v přetechnizované době, tak se najde dost, co k počítači nesedli vůbec nebo naposledy před několik lety. A když už u počítače jsou, tak dělají jen základní věci. Pak i jen obyčejné načtení nebo odeslání emailu je nad jejich síly. Co teprve pak ovládat datovou schránku?

    Myslím, že ta současná varianta, že se aktivuje jen těm, co se přihlásí přes identitu občana, je vyhovující. Když už se umí přihlásit přes identitu a použít službu, tak by mohl ovládat i datovku.
    Ale rozhodně bych nevnucoval něco, co člověk neumí. Takové pokusy tu už byly a nedopadly dobře. Třeba vyplacení důchodu jen na účet. To bylo nadávek, jak učit nebohé důchodce pracovat s účtem nebo kartou u bankomatu. Samozřejmě se část přizpůsobila. Ale stále bylo dost, co by to nezvládlo, ani kdyby se jim to vysvětlilo tisíckrát. To jim to jako chcete odepřít?
    Klidně by se DS mohla stát hlavním komunikačním kanálem, ale měla by stále existovat i alternativa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).