Hlavní navigace

Názor k aktualitě Prima zakáže přetáčení reklam, za verzi bez reklam si nechá zaplatit od WIFT - Na druhé straně jste otrokem placených služeb z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2021 11:23

    WIFT

    Na druhé straně jste otrokem placených služeb z internetu a mobilu. Není to paradox?

    Ani ne, nevím o tom. Za prvé těch placených služeb mám zaplaceno minimum (pokud nepočítám domény, hosting a podobné věci, které s TV nesouvisí, tak z těch audiovizuálně obsažných vlastně jen jednu a ta rozhodně nepatří do preferovaného mainstreamu, stojí necelé pětikilo ročně). Na mobilu mám koupené naprosté minimum appek, které mi za to zaplacení stály, jinak žádné další předplatné nebo něco, co by se pravidelně platilo, nemám. Z principu odmítám předplatné za konzumaci obsahu, tak jsem to zredukoval na jednu smysluplnou službu.

    Zásadní rozdíl je ale mezi tím, že v TV mám možnost sledovat to, co právě vysílají, zatímco u té mnou placené služby se dívám na to, co já chci, a kdy chci, a často jsou tam věci, které v TV nejsou a nejspíš už nebudou (samozřejmě bez reklam).

    Nepovažoval bych to úplně za dobu jeskynní a kořínkovou, prostě jsem to jen vyřešil cestou nejmenšího odporu. A TV pro mě byla odporná už delší dobu, ale před těmi cca 20 lety nastal ten zásadní zvrat v tom, že jsem ji prostě vypnul a zpětně toho ani v nejmenším nelituju, byla to jedna z nejlepších věcí, co jsem v životě udělal (moje potomstvo už prakticky platformu televizního vysílání ani nezná - nebo teda asi ví, že to existuje, ale nepoužívá to, naše TV hraje roli monitoru a k anténě není za normálních okolností vůbec připojená). A abych byl úplně upřímný, občas ji zapnu - kvůli tomu, že právě spousta známých i blízkých po mě chce takové ty věci typu „přestali vysílat na DVB-T, ty tomu rozumíš, kup mi DVB-T2 set-top-box, jakej uznáš za vhodný a přijď mi ho nainstalovat“. A pak ta již dříve zmíněná hokejová výjimka, která u sportů obecně dává v tomhle smysl (asi by mi bylo jedno, jakou platformou bych se k tomuhle obsahu dostal, ale v TV je to zatím bezkonkurenčně nekvalitnější, takže tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).