Hlavní navigace

Názor k aktualitě Rozpočet České televize schválen, na DVB-T2 dá 430 milionů korun od Brock - Za situace, kdy se 4k začíná pomalu objevovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2020 8:46

    Brock

    Za situace, kdy se 4k začíná pomalu objevovat i v TV vysílání mi přijde hloupé investovat jen do 1080p.
    A názory jako má Pamětník, že to většina lidí stejně nevyužije ... Dnes to VĚTŠINA možná nevyužije, ale tahle investice přece nebude na rok nebo dva. A kdyby takto lidstvo uvažovalo jako celek ve všech oborech své činnosti, tak ještě dneska lezeme po stromech.
    Stejně jako existuje skupina lidí, kterým stačí STB připojený na starou CRT televizi, sledování TV na tabletu a pod existuje i skupina lidí, pro které se filmy ve 4k rozlišení s HDR pomalu ale jistě stávají standartem, pod který se jim moc jít nechce. Samozřejmě velikost obrazovky a pozorovací vzdálenost musí být v souladu. A myslím, že podíl diváků v této skupině bude časem jen růst. Netroufám si tvrdit jak rychle ale trend bude jasný. A pokud jim tuto kvalitu nenabídnou TV poskytovatelé, nabídne ji někdo jiný. Ať už streamovací služby typu Netflix nebo různá internetová úložiště s nelegálním obsahem. (Což je běžné už dnes) A nějaké Novy, Primy a pod, které z obyčejného HD, které by už mělo být naprostým standartem dělají něco "nadpozemsky kvalitního" za co je potřena si připlatit se můžou jít klouzat. (Což aspoň u mě platí už dnes - Připlácet za nějaké obyčejné HD nehodlám ani omylem a SD - to fakt ne.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).