Hlavní navigace

Názor k aktualitě Satelitáři vyhráli u Nejvyššího správního soudu bitvu kvůli inzerátu se Sobotkou od anonym - ČR rozhodně není povinna se řídit něčím, čím...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2020 14:53

    bez přezdívky

    ČR rozhodně není povinna se řídit něčím, čím se sama řídit nechce, tj. nikdy nemusela přistupovat na zbrklý přechod na T2, ale klidně mohla - podobně jako jiné státy - ten přechod realizovat plynule v okamžiku doběhnutí původních přídělů na DVB-T. Že si pozemní operátoři prolobovali ten přechod ukvapený a s tím spojenou skoro miliardu do kapsy a ještě bezplatné příděly pro DVB-T2 do roku 2030, to skutečně neházejte na ITU a EK apod.

    Přechod na DVB-T2 je úspěšný u vás v Praze a kdesi na té chatě, co máte. Jinde tak nadšeni být nemusí a spíš ten přechod vidí jako zpackaný (Česká Třebová), ale jistě budou spokojeni i na dalších místech. I tak se ale prokázalo, že přechodové sítě byly naprostým a drahým nesmyslem bez užitku, stejně jako to, že vyklizené televizní pásmo nikdo nevyužívá a ještě nějakou dobu ani nebude, tj. klidně v něm TV v DVB-T mohla vysílat i nadále a přechod na DVB-T2 mohl být v okamžiku, kdy by přirozenou cestou skončily původní příděly pro DVB-T. A ušetřila by se miliarda, plus by se nové příděly pro T2 vydražily a stát by nějaké peníze ještě získal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).