Hlavní navigace

Názor k aktualitě Satelitní vysílání Skylinku postihl dopoledne výpadek, závada by měla být odstraněna od Pamětník - Dost pochybuji, že normální divák v Česku bude...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2018 19:54

    Pamětník

    Dost pochybuji, že normální divák v Česku bude dnes provozovat parabolu ze satelitního "dávnověku", kdy pro zaručený příjem analogového signálu bylo 60 cm málo. Proč bych byl mimo, když měním konvertory podle potřeby? Nebo jsem snad zdvojení příjmu DVB-S měl realizovat zbytečným dalším parabolickým monstrem a konvertorem na střeše?

    Nechce se mi věřit, že ještě jsou tací, že obtížnost pozemního příjmu řeší nákladnými anténními monstry, když ten satelitní podle Tebe může fungovat všude a za pár stokorun. Své příklady příjmu uvádím přímo z Prahy a další lokality jsou skutečně venkovské, ne kilometr za Prahou a to mi věř. A jediný případný prvek navíc k anténě bývá pouze distribuční zesilovač.

    Pokud by byl pozemní příjem skutečně v úpadku, tak jeho změny nebudou řešit politici a úřady. Tvé názory na mazanice na skleněnkách poněkud kolidují s názory, jak na nich někdo měl dokonalý analogový obraz, oproti současnému stavu na UHD plackách.

    Někomu vyhovuje TV obraz na 5" mobilu, někomu i SD na 42" televizoru ze vzdálenosti 2 až 3 metry. Poptávka po HD obrazu pravděpodobně opadne, pokud se podaří komerčním stanicím své HD vysílání zpoplatnit. Dočkejme času, jak to dopadne.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).