Hlavní navigace

Názor k aktualitě Seznam.cz zavírá komunitní službu Spolužáci.cz, fungovala celkem 19 let od ml - Ano také jsem se podivoval, že jsem toto...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2018 11:00

    ml (neregistrovaný)

    Ano také jsem se podivoval, že jsem toto nevěděl. Navíc si spolužáky.cz pamatuju někdy z přelomu tisíciletí. 14 let jsou možná pod seznamem, předtím byly samostatně. Opravdu až do nedávné doby jsem měl za to, že je to právě pro absolventy, tak to bylo po léta prezentováno a tak to po léta také fungovalo, ať už samostatně nebo pod seznamem.
    Pro žáky a studenty jsou přece různé školní portály (i naše škola ho měla, a ne jen jeden, a ne jen ten oficiální, ty neoficiální byly zajímavější a často i přínosnější), které s příchodem fejsbůku a podobných vymožeností (třeba líbimseti.cz, ovšem podobných portálů bylo tehdy dvanáct do tuctu, monopol fejsbůku přišel později) dost osiřely případně zanikly.
    To že bylo čímdál méně uživatelů má svědomí seznam tím, že spolužáky totálně zakopal kamsi a dá se tam dostat snad jenom proklikem na odkaz v e-mailu od tohoto portálu. Dříve se muselo na lidé.cz (další portál na zrušení), kde byl odkaz spolužáci. Ještě předtím byl odkaz normálně na seznamu i v jejich e-mailu. Později po redesignu lidí tento odkaz zmizel, možná to budou právě dva roky, tedy rok 2015. Teď koukám, že je mezi odkazy na zlužby, ale tím že jsem zvyklý, že nikde nebyl ho tam normálně nehledám. Takže produktová manažerka může hledat chybu hlavně u sebe. Na spolužáky tak chodili jen staří známí, nikdo jiný neměl šanci se o nich dozvědět jinak než od nějakého Spolužáka a na to už jsou jiné cesty (kromě osobního kontaktu již zmíněný fejsbůk a podobné služby).
    Že by nešlo takovou službu provozovat se mi nezdá, jak to řeší ostatní sociální sítě, které jsou daleko vlezlejší.
    Spolužáky jsem využíval, svého času jsme se tam pravidelně scházeli s jádrem naší třídy a díky jejich kontaktům se podařilo svolat i několik třídních srazů s celkem slušnou účastí. Pravda, ten poslední byl svolaný přes fejsbůk, který nepoužívám a tak jsem se o něm dozvěděl jen náhodou na poslední chvíli. Takže zmrtvění zvlášť poslední roky potvrzuju.
    Ale co, žili jsme před spolužáky, budeme žít i po nich.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).