Hlavní navigace

Názor k aktualitě Sítě Správy železnic napadli hackeři, bezpečnost provozu prý neohrozili od jinejmuf - Ehm, pozor na přehnané emoce :-) Můj text: "Neříkám,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2021 13:08

    jinejmuf

    Ehm, pozor na přehnané emoce :-)
    Můj text: "Neříkám, že je to tak všude"
    Tvůj text: "řikáš, že to tak dělají všichni"

    někde došlo k informačnímu šumu ;-).

    Netvrdím, že je to vina jen programátorů. Jsou to od základu chybné koncepty v celém oboru, které se místo ústupu naopak z mého pohledu neustále rozšiřují. Za licence nemůže programátor, ale marketing, právníci. Za překotný vývoj s podfinancovaným testováním může vedení firmy a často i objednatel, požadující nereálné termíny, vlastně celá společnost postavená na konzumní stylu života, kdy všechno musí být okamžitě, nejlépe včera, ve velkém množství a naprosto bez zájmu o kvalitu. Za pády programů může často i nekvalitní hardware.

    A cena zdaleka není kriteriem, které by s kvalitou korelovalo. Jeden úsměvný příklad: 10 identických strojů v jedné síti má systém rozklonovaný z jedné počáteční instalace W10. Jeden stroj okamžitě po nainstalování aktualizací spadne a naběhne až po 10 minutách restarů a automatickém odinstalování aktualizací. Odnikud se nedá zjistit, proč k tomu dochází (logy W10 jsou k pláči, soudruzi z Redmondu do modré smrti umístili "kód chyby", který ale internet nezná, až teda na nějaké obecné rady - chybu může způsobit nějaký hardware, nebo driver nebo špatně instalovaná systém nebo chyba v nastavení uživatelského účtu - už jsem jen čekal, že příčinou mohou být i mocnosti pekelné). Jeden jiný počítač odmítá instalovat aktualizace, prý není dostupný server. Síť jede jinak ok, od ostatních strojů se liší jen jinou přidělenou IP. Zbylé stroje jsou bez problémů. Na všech strojích funguje linux bez problémů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).