Hlavní navigace

Názor k aktualitě V placeném DVB-T2 od Skylinku budou Nova a Prima v HD nebo Leo TV od Vindis - Jak jsem psal. Nemám možnost posoudit kvalitu DVB-T2....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2020 9:08

    Vindis

    Jak jsem psal. Nemám možnost posoudit kvalitu DVB-T2. Tak nevím, jak to ve skutečnosti je. Zda horší, stejné nebo lepší. Jen to popisuji z obecného hlediska. Kodek HEVC používá jiný algoritmus, tak zákonitě výsledek nebude stejný jako u AVC. Máte pravdu v tom, že algoritmus má tendenci vyhlazovat a tedy ve výsledku může někde ztrácet detaily. Stejně tak algoritmus je výpočetně náročný a k plynulému přehrání a zobrazení je potřeba odpovídající HW. Pokud není výkon, tak výsledek také nemusí být odpovídající - nestíhá to doostřit, tak pošle rozmazaný obraz. Takže těch faktorů, proč je to někde horší, je vícero.
    Ono obecně se dá asi říci, že HEVC má nejlepší výsledky u UHD. Čím menší rozlišení pak je, tím může být kvalita o něco horší.

    Já jsem chtěl jen naznačit, že ty datové toky jsou naprosto dostačující. Jakou kvalitu do toho pustí, je pouze na nich. Ale obecně, když se to dobře nastaví, tak ta kvalita bude stále dobrá. Ono i u AVC můžete zpackat kvalitu. AVC jen těží z toho, že je tu s námi delší dobu a je tedy vyladěný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).