Hlavní navigace

Názor k aktualitě Skylink od května ruší servisní poplatek, ale zavádí placený balíček Mini od Martin090 - Ivane z Kolína, Rakousko je docela specifický případ,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2021 11:40

    Martin090

    Ivane z Kolína, Rakousko je docela specifický případ, protože obyvatelé mluví německy a tudíž si vystačí s FTA vysíláním z Německa. To je jeden z důvodů, proč se v Rakousku vlastně dodnes nerozmohla pozemní televize a proč má relativně málo FTA kanálů, podobně jako Slovensko. Protože Rakušané sledují německou televizi + ORF.
    Co se týče Skylinku, ano souhlasím, za tento pokřivený trh nemůže Skylink, ale přímo soukromé televize, a tak trochu i Česká televize. Kdyby přestaly být závislé na jiných operátorech a zřídily si vlastní satelitní platformu, tak není co řešit. Ale ono je pohodlnější říct tady máš a ještě nám plať. Česká televize se mohla mnohem více angažovat do bezplatné platformy třeba po vzoru Tivisat z Itálie, kde RAI byla ta, která ji vehementně chtěla. A dnes je to jedna z nejúspěšnějších satelitních platforem v Evropě navzdory tomu, že od diváka nebere ani korunu. Pokud tedy nepočítám koncesionářské poplatky, ale ty se musí platit tak i tak. No a v poslední řadě jsme na vině i my diváci, že jsme akceptovali platby za něco, co by mělo být zaplacené jen z reklam. Samozřejmě ty televize toho okamžitě využily a máme zde situaci jakou máme a ze které se už budeme dostávat těžko.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).