Hlavní navigace

Názor k aktualitě Skylink po dvou letech zvýšil platbu za servisní poplatek, změna se týká jen ČR od Vindis - Sice jsem napsal, že už to nebudu číst,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2019 22:06

    Vindis

    Sice jsem napsal, že už to nebudu číst, ale stále mi chodí emaily ;)
    Důvod proč reaguji je věta: "Bez časového omezení" znamenalo po dobu fyzické existence jmenované kartičky.
    A toto je naprosto trefná věta. Tedy ta formulce skutečně platí jen pro danou kartu. Když odejde karta, končí i smlouva, která k tomu byla spjata. Tedy i ono "doživotně". Když se prováděla výměna nebo aktivace jiných karet, tak vždy docházelo k uzavření nové dohody mezi zákazníkem a poskytovatelem. A uživatel měl vždy na výběr, zda na jeho nové podmínky přistoupí. Podmínky, kde už neplatí ono "doživotně" (což samozřejmě nikdy neexistovalo předtím ani po). Samozřejmě celý ten humbuk se točí kolem něčeho jiného. A sice, že si Skylink vůbec dovolil něco začít platit. Na to je také jasná odpověď, proč musel začít požadovat platbu, ale tu odpůrci nikdy nechtějí slyšet ani přijmout.

    Ale zpět k té větě. Ta mi totiž připomněla jinou věc. Navigační GPS přístroje. U nich totiž bylo normální, že obsahovaly lákavou nabídku "doživotní aktualizace map". Reklamy, prospekty takto byly napsány. Takže to určitě přilákalo kupce. Jenže u nich se projevilo to samé, co se řeší i zde. Naštvaní lidé na výrobce nadávali, že jim lhal, podvedl a všechno možné. A to právě kvůli špatnému pochopení slova doživotně. Ti lidé si to doživotně vyložili po svém tak, že to platí po celou dobu jejího života. Přitom v podmínkách, malým písmem bylo jasně uvedeno, že doživotně platí po celou dobu životnosti přístroje! Odejde přístroj, končí i aktualizace map. Ty mapy totiž nikdy nebyly přenosné. Jenže ti lidé, tak jako i tady, si vůbec nechtějí připustit pravdu. Tak než aby přijali pravdu, než aby přijali, že se spletli, tak je jednoduché na ně házet špínu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).