Hlavní navigace

Názor k aktualitě Soud nařídil ČHMÚ zveřejnit doposud zpoplatněná historická data o počasí od A. S. Pergill - Manželství není a nemůže být demokracie, protože při...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2018 6:28

    A. S. Pergill (neregistrovaný)

    Manželství není a nemůže být demokracie, protože při neshodě je tam rovnost hlasů.
    Bez hlasování, pochopitelně, nemá demokracie žádný smysl. V případě většího počtu názorů se musí část spokojit s konsenzem (a musí být dostatečně velká, aby ho prohlasovala). Jinak obecně problém nijak neregulované zastupitelské demokracie je převaha voleb menšího zla nad volbami něčeho pozitivního, právě tohle by mohlo zvrátit obecné referendum.
    Demokracie není trvalý stav, demokracii je nutno stále obnovovat dalším a dalším bojem. Pokud se to neudělá, demokracie končí, byť je ještě nějakou dobu udržováno zdání, že pokračuje. U nás tč. máme podstatně menší míru demokracie než v 90. letech, protože až 80 procent zákonů nám diktuje nedemokratická EU a naprostá většina z nich nás nějak poškozuje. Těch pár rozhleden v údolí, akvaparků bez vody a cyklostezek odnikud nikam, co nám EU tu a tam zafinancuje, to rozhodně nevykompenzuje.

    Vynucení práva, ať už jde o výsledek voleb nebo soudního rozhodnutí, je nutnou podmínkou fungování demokracie. Proto se tyhle věci snaží marxistické a fašistické živly nabourat (viz "neuznání" zvolení Zemana nebo nerespektování výsledku soudu Klinikáři). IMHO to, že po padnutí finálního rozsudku ve prospěch státu (před cca 3 měsíci) na tu Kliniku nenaklusali těžkooděnci a nevyklidili ji i za cenu střelby do živého, poškozuje naši demokracii víc než jakékoli vztahy (včetně těch fiktivních, vyfabulovaných pražskou kavárnou) Zemana s Ruskem a Čínou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).