Hlavní navigace

Názor k aktualitě SpamCop nefunguje, vypršela mu doména. Má to vliv na funkčnost e-mailů od Danny - Ten problem je ale take na strane provozovatelu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2021 17:46

    Danny

    Ten problem je ale take na strane provozovatelu postizenych mailserveru - v nedostatecne validaci vracene DNS odpovedi. Ono testovat jen, zda-li dotaz vrati nejaky "A" zaznam (jak tvrdi treba ten GigaServer) rozhodne nestaci, ono je take potreba kontrolovat take navratovou hodnotu jako takovou - zda se vrati adresa ocekavana v zavislosti na specifikaci blacklistu. Typicky 127.0.0.2; nektere blacklisty pouzivaji dalsi adresy v ramci 127.0.0.0/8; ale malokdy neco jineho - ale <u>vzdy</u> maji provozovatele popsano, jake navratove hodnoty ocekavat.

    A ti, kteri dnes meli nejaky problem zcela prokazatelne tuto kontrolu neprovadi vubec - vyprsene zaparkovane DNS servery maji wildcard a pro domenu spamcop.net vraci na vsechny dotazy IP 91.195.240.87. Pri spravne validaci vstupu by problem nikdo ani nezaregistroval. Aneb kdyby si provozovatele poradne precetli RFC 5782, tak by problem vubec nemeli... :-) Nekontrolovat vstup v roce 2021 stoleti je amaterismus.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).