Hlavní navigace

Názor k aktualitě Správa Pražského hradu zaplatila za web pro summit V4 přes 200 tisíc Kč od dino - Máte pravdu, že vzhledem k oněm požadavkům ta...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2019 14:40

    dino

    Máte pravdu, že vzhledem k oněm požadavkům ta cena nijak extrémní není. Ovšem nakolik přiměřené jsou ty požadavky samotné? Nikde tam nečtu, že by šlo o více než onu webovou prezentaci, takže...

    Mailserver s 50 mailboxy? I v kontaktech je @hrad.cz, což dává smysl, používat speciální adresu kvůli dvoudenní akci by byl opruz. Komu a k čemu tedy ten mailserver má sloužit?

    1 TB dat? To zítra zveřejní kompletní záznam těch dvou dnů z pohledu všech účastníků? Nebo na co potřebují tolik místa pro tenhle webík?

    Zálohování 12x denně? Ten web byl vytvořen, včera a dnes se na něj přihodí pár fotek a tím to hasne... Kde se vzala potřeba mít snapshoty po dvou hodinách?

    Redundantní infrastruktura, nezávislé velkokapacitní linky napojené na páteřní sít, vlastní technologie... Jo, pokud zveření ten 1 TB obsahu a bude tak zajímavý, že se bude masivně stahovat, pak snad, ale pokud obsah zůstane na současné úrovni, tak opět, k čemu to všechno?

    Jediné pro mě pochopitelné je ta 99,9% dostupnost, tedy záruka, že pokud to náhodou někoho bude během příštího roku zajímat, tak se k tomu s dostatečnou pravděpodobností dostane.

    Shrnuto, ty požadavky mi přijdou absurdně přepálené (a budu rád, pokud mě vyvedete z omylu). A vidět takové výběrko, tak do něj nejdu, splnit tohle všechno za tyhle prachy... Ne, děkuji. Ovšem tím se vnucuje otázka, zda smysl těch požadavků nebyl právě ten, aby se do toho nemontoval někdo další.

    To, zda je Web4ce splnila a splní, nejspíš nikdo zkoumat nebude, objednatel se na nich těžko bude točit, když je reálně nepotřebuje... Shrnuto, tou malou domů to zavání dost silně (byť ano, točit se na ceně jen usvědčuje z neznalosti zadání).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).