Hlavní navigace

Názor k aktualitě Stát chce sledovat telefony nakažených, s operátory nic nekonzultoval od Petr M - Já bych spíš rád viděl, jaký vzdělání mají...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2020 20:30

    Petr M

    Já bych spíš rád viděl, jaký vzdělání mají ti, co tyhle zákony a opatření navrhují.

    Technický vůbec. Pokud budu mít obchodní centrum, kde je pět malých BTSek a 30 obchodů, jak podle toho poznají, že zatím co Máňa Nemocná si 3/4 hoduiny zkoušela v butiku hadry, tak Pepan Zdravý sice byl 1.5m od ní, ale řešil v té době hypotéku v pobočce banky a byla mazi nima zeď. Stejně tak nerozliší dvě strany skla, kde na jedné je přechod pro chodce přes čtyřproudovku, za kterým je zastávka, kde jeden čeká na autobus a na druhé straně skla je vnitřek kavárny, kde si někdo jiný v tu samou dobu dává zákusek a kafe. Cena dat je jednoznačně nižší, než by ospravedlnila jakýkoliv zásah do soukromí.

    Právní vzdělání tam taky není. Dělba moci ve státě jim nic neříká. Mimochodem, jako technik jsem ji ve škole taky neměl jako samostatný předmět, ale mám za to, že v občance na základce jim o tom něco říct museli jako nám. A patrně jim říkali i, že slovo "republika" vzniklo z "res publica", neboli "věc veřejná" a lidi mají právo vědět o všem, co se ve státní zprávě šustne, mimo odůvodněný případy, jako je vyšetřování živých kauz a informací, jejichž vyzrazení by mohlo ohrozit jejich bezpečnost nebo snížit životní úroveň.

    Matematika tam taky nebude. Jinak by uměli dělení (2. a 3. třída ZŠ) a věděli by, že je menší hustota lidí a tím i riziko setkání v bezprostřední blízkosti, pokud mám možnost to rozložit v čase, než je nahnat na jedno místo v omezené době. A že je nesmysl při otevření prodejny po dvou měsících, kdy se tam nehrnou netěšení zákazníci, omezit celkovou plochu prodejny na polovinu.

    Chemie už vůbec ne, jinak by nemohli na jaře zakázat masážní trysky v bazénech s odůvodněním, že to jsou aerosoly a šíří se jima automaticky virus. No to určitě. Ony aerosoly jsou totiž heterogenní směsi kapalné látky v plynu (mlha), nebo pevné látky v plynu (dým). Takže je otázka, proč nám teď naopak doporučují hodně větrat, když jsou venku mlhy a často i kouř z komínů. Nota bene když v těchhle aerosolech, na rozdíl od atrakcí v akvaparku, není chlór. A tohle do nás rvali už někdy v sedmičce na základce.

    Nějak nevím, jestli autoři těch blábolů vůbec aspoň tu základku dali... Poslední tři roky základky asi vynechali a šli místo nich na kurzy donášení a šmírování na STBácké škole, nebo fakt nevím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).