Hlavní navigace

Názor k aktualitě T-Mobile znemožňuje fungování virtuálů, rozhodl ČTÚ. Situaci má posoudit ÚOHS od EriMobile - Děkujeme za podporu. Podnikáme v telekomunikacích přes 18...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2020 21:09

    EriMobile

    Děkujeme za podporu. Podnikáme v telekomunikacích přes 18 let, máme za tuto dobu za sebou desítky až stovky jednání na nejvyšší úrovni v podstatě ze všemi velkými hráči v ČR, ale s takovou arogancí moci, jako jsme se setkali při jednání s T-Mobile a to i za účasti ČTU, jsme se nikdy nesetkali. Stačilo, když zástupce T-Mobile na prvním jednání zmínil, že se budou soudit a že pokud ČTU rozhodne podle § 127, tak to nebudou respektovat. Ano čtete dobře, zástupci T-Mobile již dopředu řekli co budou a nebudou respektovat a nějaké stanovisko ČTU jim je vlastně ukradené, pokud tedy nebude v jejich prospěch. Místo toho, aby ČTU jasně dalo zástupce T-Mobile do pozoru, tak se srazili podpatky a jednalo se podle § 80 s tím, že jsme se schopni dohodnout. Tím pádem § 127 spadl pod stůl a a už se nikdy k němu nevrátilo, přestože ČTU opakovaně při jednání tvrdilo opak.

    Pak probíhalo několik dalších jednání za účasti ČTU, kdy jsme neustále navrhovali kompromisní snížení ceny za mobilní data ale T-Mobile ani jednou za celých 5 měsíců jednání nedal na stůl jakýkoliv protinávrh o kompromisní ceně za mobilní data. Prostě o ceně vůbec nejednal.

    Platíme T-Mobile jednotky milionů Kč/rok, v cenách, které jsou 1 až 3 krát vyšší než mají oni pro své koncové zákazníky ( o státní správě ani nemluvě) a jediný jejich argument je, že máme málo SIM karet. Prostě proděláváme málo a měli bychom prodělávat více. S každou novou SIM kartou se totiž ztráta jen prohlubuje.

    Tak věřme tomu, že UHOS po roce zjišťování neřekne, že on taky nemůže rozhodnout a vrátí to zpět na ČTU.

    A závěrem jeden dotaz pro paní novou Předsedkyni ČTU, co na to říká??? Protože právě Předseda ČTU je ten kdo podle § 127 má rozhodnout. To že nebyla na žádném jednání, přítomna asi psát nemusím. Jakou zvláštní okolností bylo, že p. Novák předseda ČTU skončil ne úplně dobrovolně těsně před tím, než mohl i v tomto sporu rozhodnout. Ale tak důležití nejsme, jen snad jako pro precedens.... Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal, ale fakt jsem si myslel, že s tím dokážeme pohnout....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).